U, de petitionaris

Haal yoga uit de lockdown

15.635 ondertekeningen

Yogadocenten, -scholen en -beoefenaars willen dat live yogalessen uit de lockdown komen. "Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van alle mensen", aldus de initiatiefnemers van de Vereniging Yogadocenten Nederland

Petitie

Wij

Yogadocenten, -scholen en - beoefenaars

 

constateren dat:

  • Dat meer dan 1,6 miljoen Nederlanders yogalessen volgen. Niet alleen zij, maar ook anderen leven momenteel onder druk. Werkdruk, thuiswerk, werkloosheid, eenzaamheid en andere factoren spelen hierin een rol; de bevolking lijdt onder spanningen, angst en overprikkeling.
  • Yoga en meditatie daarentegen geestelijke gezondheid, kwaliteit van leven en welzijn verbeteren.
  • Fysieke en mentale gezondheid, naast corona, geen prioriteit heeft.
  • Er weinig tot geen aanbod is om geestelijk en lichamelijk te ontspannen.
  • Er grote vraag is naar meditatie en yoga-oefeningen omdat deze laagdrempelig zijn en passen in een gezonde leefstijl.
  • Fysiotherapeuten en andere paramedische beroepen die, net als de yogadocenten zorgen voor beweging, bewustwording en ontspanning, wel binnen bepaalde maatregelen aan de slag mogen.

 

en verzoeken

de coronamaatregelen zo snel mogelijk te verruimen en yogadocenten toe te staan de yogalessen te hervatten met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol zoals door de overheid is goedgekeurd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2021 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Gerreke van den Bosch 
Organisatie:
Vereniging Yogadocenten Nederland 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging van de petitie

De actie heeft meer tijd gevergd dan gepland. De politieke perikelen zorgden ervoor dat onze afspraak met de voorzitter van de tweede kamer voor overhandiging werd afgeblazen.

+Lees meer...

Reden voor ons om de petitie onder de aandacht te blijven houden en open te laten voor nog meer support.

Deze week ontvingen we bericht dat we 18 mei de petitie digitaal kunnen overhandigen aan enkele Kamerleden en fungerend voorzitter Fleur Agema (PVV). De aanbieding wordt vanuit een videokamer live in de Tweede Kamer uitgezonden en duurt 15 minuten. Vanuit de VYN krijgen wij 5 minuten de tijd om onze stelling te beargumenteren. Inmiddels is de openstelling van yogastudio's op handen, mogelijk vanaf 19 mei maar ook daarna is het nog steeds van belang dat de visie in Den Haag op yoga verandert.

Vanuit de VYN bedanken wij alle ondertekenaars voor hun bezielende steun. Uiteraard kijken we uit naar de reactie van de Kamerleden op onze petitie.

Namens het VYN Bestuur, Gerreke van den Bosch voorzitter

12-05-2021

Teken en Spring op je mat!

We hebben bijna ons streefgetal van 15000 bereikt! Jouw ondertekening helpt om onze zaak kracht bij te zetten. Dank je wel. We gaan door met het belang van yoga onder de aandacht te brengen met ons
Lenteoffensief.

+Lees meer...

Yogadocenten en -beoefenaars treden zaterdag 20 maart naar buiten met hun actie ‘Spring op je mat’. Gerreke van den Bosch, voorzitter van de landelijke Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) benadrukt dat het een individuele actie is maar toch ook gezamenlijk. “Samen met de Vereniging Yogascholen Nederland vragen wij al onze leden en hun cursisten om het stof uit hun mat te slaan in ‘Springtime’. Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken. Voor ons is dit een manier om aandacht te vragen voor onze situatie. Het is niet de bedoeling dat we samenkomen en yoga doen. Het gaat erom dat de deelnemers hun mat uitrollen in de tuin, voor de deur of een andere plek en daar dan een foto van maken. Iedereen die meedoet kan een opname maken van het individuele ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag. De foto wordt gedeeld via social media, tag en andere kanalen.” Kijk voor meer informatie op https://www.yoganederland.nl/nieuws/spring-op-je-mat-lenteoffensief-van-vyn-en-vysn/ of op facebook van de genoemde verenigingen. Voor een foto op Facebook en Instagram gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen”.

18-03-2021

Help ons aan 15000 ondertekeningen!

De VYN heeft haar petitie verlengd met een aantal dagen omdat de datum van aanbieden nog niet is bevestigd vanuit de tweede kamer. Alle reden om nog meer mensen te attenderen om deze actie.

+Lees meer...

Op naar de 15000!

07-03-2021